Bebek Karyolası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?
  • 🥇  Kişiye Özel Üretim  😎
  • 🥇  Bebek Odanız İçin Mimari Çözümler!  😎
  • 🥇  Siz Tasarlayın, Biz Yapalım!  😎
  • 🥇  Hemen Teslim Teşhir Fırsatları!  😎
  • 🥇  Evladiyelik Tasarımlar.  😎
  • 🥇  Takım alımlarında süpriz indirimler!  😎
  • 🥇  Ağaç Seçme Özgürlüğü   😎
  • 🥇  Kişiye Özel Üretim  😎
  • 🥇  Bebek Odanız İçin Mimari Çözümler!  😎
  • 🥇  Siz Tasarlayın, Biz Yapalım!  😎
  • 🥇  Hemen Teslim Teşhir Fırsatları!  😎
  • 🥇  Evladiyelik Tasarımlar.  😎
  • 🥇  Takım alımlarında süpriz indirimler!  😎
  • 🥇  Ağaç Seçme Özgürlüğü   😎
Bebek Karyolası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Bebek Karyolası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Ahşap Bebek Yatağı ile Konforlu Uykulara Kapı Aralayın

Ebeveynlerin yeni bebekleri için tatlı telaşları tüm hızıyla devam ederken ahşap bebek yatağı seçimi gibi önemli detaylar çok değer görür.  Bebeğin sadece doğduktan sonra değil büyürken de kullanabileceği bir yatak seçmek ebeveynlerin en büyük isteğidir. Peki, doğru bir ahşap yatak seçmek için neler yapmak gerekir? Ebeveynler seçim yaparken nelere dikkat etmeli? Tüm bu soruların cevabını bulmaya hazır olun!

Beşik; bebeklerin doğduktan sonraki ilk dönemlerinde kullandıkları pratik çözümlerdir. Beşikler genellikle geçici bir çözüm olduğundan ebeveynler hem beşik hem de yatak olarak kullanılabilecek bir alternatife yönelmek ister. Tam da bu noktada gündeme gelen ahşap bebek yatağı kalitesiyle dikkat çeker. Bebeğinin sağlığını düşünen anne baba olarak yatak seçimi sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek ister misiniz? Aşağıda bebeklerin beşikten yatağa geçiş sürecinde yatak seçimine odaklanacağız!

 

Bebeğin yatağa geçiş dönemi 6-24 Ay arasında olması önerilir.

Bebeğin Yatağa Geçiş Dönemi

Uyku düzenini oturtmaya çalıştığınız çocuğunuzun artık kendi yatağına geçme vakti geldi değil mi? Ebeveyn olarak 6 ay ile 3 yaş arası çocuklarınızın daha sağlıklı büyümesi için kendi yatağına geçişini desteklemelisiniz. Bebeğiniz için çok önemli bir değişim olan yatağa geçiş sürecini titizlikle gerçekleştirmelisiniz. Çocuğunuzun yatağa geçiş dönemini özellikle çok hareketlendiği ve beşikten atladığı dönem olarak belirleyebilirsiniz.

Bebeklerin gelişimi aynı olmadığından 6 ila 24 ay arasında değişkenlik gösterebilir. Geçiş sürecinde dikkate almanız gereken asıl konu çocuğunuzun adaptasyonudur. Özellikle strese ve ağlama krizlerine neden olmayacak bir geçiş sürecinde yatağın konforu ve kalitesi çok önemlidir.

Çocuğunuzun beşikten tırmanması, beşiğe sığmaması ya da daha rahat uyuma arzusu geçişe neden olan unsurlardır. Beşikten inip rahat hareket edemeyen bebeğiniz için her anlamda kusursuz bir sürece imza atmak adına geçişi desteklemelisiniz. Bu süreçte geçişi kolaylaştırırken ahşap bebek yatağı seçimini de titizlikle yapmalısınız.

Ahşap Bebek Yatağı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sağlıklı ve rahat bir uyku adına bebeğiniz için oluşturacağınız ortamda doğru seçimler çok değerlidir. Bir kere satın alacağınız ve satın aldıktan sonra kusursuzluğu yakalayacağınız bebek yatakları ile alakalı birbirinden değerli seçenekleriniz var. Park yatak, Montessori yatak, anne yanı beşik ve daha pek çok seçenek arasından en iyi bebek yatağı seçimini yapmalısınız. Çünkü bebeğiniz en iyisini hak ediyor.

 

Ayak yüksekliği ve kullanacağınız yatağın yüksekliğine mutlaka dikkat edin!

 

Ahşap Bebek Yatakları Tercih Olmalı

En iyi bebek yatakları araştırması yaparken ebeveynler için ilk sıradaki seçenek daima kaliteli ahşaptan üretilmiş ürünlerdir. Ahşabın doğal ve kaliteli bir malzeme olması sayesinde seçim yapmak kolaydır. Ancak uzman görüşüne göre seçiminizi şekillendirmek çok daha değerlidir. Ahşap bebek yatağı tercihinde bulunurken boya kriteri ebeveynleri düşündürmektedir.

Uzman görüşü ve ahşap bebek yatağı kullanan ebeveyn yorumları dikkate alındığında ahşap yatak ideal bir seçimdir. Natürel boya ile renklendirilmiş ya da sade halde kullanabilirsiniz.

 

Korkulukları Dikkate Alın

Ahşap bebek karyolası satın alan ebeveynlerin çekindiği en önemli detay ahşap korumalıkların arasındaki açıklıktır. Bebeğin oradan düşebileceği ve zarar göreceği düşüncesi anne – babaların endişelenmesine neden olur. Bu durumda tercih sırasında dikkatli olmak daha başarılı sonuçlar almak adına değerlidir.

Ahşap bebek yatak modelleri arasından seçiminiz ne olursa olsun parmaklık açıklığını ideal ölçülerde seçmeye çalışın. İdeal ölçülerin karyola için 4 ila 10 cm arasında olduğunu unutmayın. Bu nedenle de bebeğinizin yaşına ve boyuna göre açıklığa sahip korumalık seçmeniz iyi olacaktır. Parmaklık ölçülerini dikkate alırken yükseklik konusunda da en az 50 cm yüksekliğin bulunmasına dikkat etmelisiniz.

 

Ahşap Bebek Karyolası Yüksekliği Çok Önemli

Ahşap bebek karyolası seçimi sırasında dikkat etmeniz gereken detayların biri de yatağın yerden yüksekliğidir. Bebeğinizi yatıracağınız kısmın yüksekliği çok fazla olduğunda bu çeşitli risklere davetiye çıkarmak anlamına gelir. Bu nedenle de toplam yüksekliğin maksimum 120 cm olması idealdir. Montessori yatak konusunda bu detayın bir nebze esnetilebileceğini ifade edebiliriz. Çünkü Montessori yatak yapı gereği yüksek bir alternatiftir.

 

 

Bağlantı Noktaları Güçlü Olmalı

Ahşap bebek yatağı satın alırken ebeveynler daima en iyisini ister. Ancak en iyisini seçmek bazen küçük detaylarda saklıdır. Bu durumda dikkate almanız gereken konunun şüphesiz bağlantı noktaları doğru tasarlanmış ürünler olacağını bilmelisiniz. Peki, bu detay neden bu kadar değerli?

Bebek yatakları, bebeklerin uzun süre kullanabilecekleri şekilde tasarlanmaktadır. Bebeğinizin en hareketli olduğu dönemlerde de kullanacağı yatakta çok hareketin bağlantı noktalarına uzun vadede zarar verebileceğini unutmamanız gerekir. En iyi bebek yatakları arasından seçim yapmış olsanız dahi bağlantıları iyi olmayan yatakların sizi uzun vadede üzeceğini bilmelisiniz. Bu nedenle de hem bütçenizi korumak hem de bebeğinizin konforunu sağlayacak bir seçim doğru olacaktır.

 

 

Bebek Odasına Uygun Ebatları Seçmelisiniz

Bebeğiniz için en uygun yatağı seçerken bebek odası ebatlarını da dikkate almayı unutmamalısınız. Bu konuda yapılacak bir hata size pahalıya mal olabilir. Özellikle de bebek odasına sığacak ölçüde bir ahşap bebek karyolası seçimi oldukça değerli olacaktır. Bebeğinizin konforunu düşünürken oda dekorasyonunu da göz ardı etmeden bir seçim yapmak adına bütün detayları incelemelisiniz. Sizin için ideal ölçüleri anlayabilmek için bebeğinize karyola yaptırırken mutlaka sorgulamanız gerekir.

90×190 ölçüsüne sahip karyolalar en çok tercih edilenler arasındadır. Ancak odanın ebatları ve ebeveyn tercihlerine göre diğer ebatlardaki karyolaları seçmek de mümkündür. Bu ebatlar genellikle 100×200 ya da 70×130 şeklindedir.

 

En Kaliteli Ahşap Bebek Yatak Modelleri

Doğru bir ahşap karyola seçimini gerçekleştirdikten sonra sıra bu ideal koşullara uygun modeller bulmaya gelir. Aşağıda sizler için sıraladığımız modellere bir göz atarak hangi seçeneğin size uygun olduğunu keşfedebilirsiniz.

Alin Model Kapılı Karyola

 

Doğal Ahşap Karyola 

Ahşap bebek yatağı satın almak istediğinizde en değerli seçenekler arasında ahşap doğal karyola gelir. Klasik bir karyoladan farklı olarak yüksekliği bebeğiniz için ayarlanmıştır. Bunun yanı sıra korumalık aralığı da uygun ölçülerde tasarlandığından bebeğiniz için herhangi bir risk oluşturmaz. Farklı ebatlarda olması nedeniyle anne yanı beşik şeklinde de kullanmak mümkündür.

Ahşap karyola seçeneği kapısının sürekli açık olması nedeniyle genellikle anne yanı beşik olarak tercih edilmektedir. Ancak hareketlenmiş ve yürüme konusunda mesafe kat etmiş bebekler için de bu seçeneği tercih etmek mümkündür. Doğal rengi ile ya da natürel boya ile renklendirilmiş halini kullanabilirsiniz. Kullanışlılık ve dayanıklılık açısından ideal seçeneklerden bir tanesidir.

Doğal ahşap tercihinin ön plana çıkmasında en ideal seçeneklerden bir tanesi çam ağacıdır. Ahşap kalitesinin sınıflara ayrıldığı ve bu sınıflandırmanın dayanıklılığı etkilediği bilinmelidir. Bu noktada tercih edilecek olan karyolanın hangi ahşap türünden üretildiği karyola seçiminin en değerli yanıdır.

 

Montessori Yatak

Montessori yatak, son dönemin ideal alternatiflerinden bir tanesi olurken farklı tasarımları sayesinde adından söz ettirir. Bu nedenle de ebeveynlerin tercihlerini şekillendirirken ilk seçenekler daima montessori yatak olur. Bu yatakların yerden yükseklikleri farklı olsa da ideal ölçüler daima ön plandadır. Böylelikle bebeğinizin konforu ve güvenliği göz ardı edilmez.

En iyi bebek yatağı sıralamasında ilk sıraya yerleşebilecek bir alternatif olan montessori yatakların yere yakın ve yerden yüksek iki alternatifi bulunmaktadır. Yere yakın modellerde 4 taraf açık ve bebeğin güvenliği en yüksektedir. Diğer yandan yerden yüksek modellerde ise 3 taraf tamamen kapalıyken bir tarafta küçük bir kapı açıklığı vardır. Parmaklık ölçüleri ideal şekilde saptanmış bu modellerde yüksekliğin uygun ölçüde olması riski ortadan kaldırmaktadır.

Anne ve babaların montessori yatak tercihlerinde dekoratif özellikler ön plandadır. Ancak cibinlik ve koruyucu kullanımının bu yatak için harika bir seçim olacağını ifade etmek gerekir. Bu durumda bebeklerinizin çevresel faktörler nedeniyle rahatsız olmasını önlemeniz bu ahşap yatak modelleri ile muhtemeldir.

 

Klasik Korkuluksuz Montessori

 

Ahşap Kapılı Karyola

Ahşap bebek karyolası seçerken güvenlik daima en önemli konudur diyen ebeveynler için ilk seçenek hiç şüphesiz kapılı karyolalardır. Bebeğinizin düşmesini ya da zarar görmesi ihtimalini ortadan kaldıran bu ürün sayesinde karyola alışverişinizi ideal bir noktaya taşıyabileceksiniz. Bu nedenle de bebeğiniz uyurken kapıyı kapatmak güvenliği en üst seviyeye çıkarmak anlamına gelir.

Ahşap karyola seçimi sırasında dikkat çeken bu modelde kapının bebeğiniz tarafından kolay kolay açılamayacağını da bilmelisiniz. Üstelik doğal rengin yanı sıra natürel boya ile renklendirilebilen bu karyolaların kalitesini hissetmek sizin adınıza oldukça avantajlı olacaktır.

 

İlk Yıllarda Karyola Yüksekliği Yere Yakın Olacak Şekilde Tasarlanması Önerilir.

 

Bebek Yatağı Fiyatları

Ebeveynler için kusursuz bir bebek yatağı satın almak değerli olsa da bütçe bazen bütün süreci belirleyecek bir detaydır. Ahşap bebek yatağı fiyatları bu noktada önemli bir faktördür. Yatak fiyatları piyasada 2500₺ – 30000₺ arasında değişmekte, kullanılan malzeme, işçilik gibi faktörlerle değişkenlik göstermektedir. Eğer siz de bilinçli bir ebeveyn olarak satın almak istediğiniz bebek yatağı ile ilgili sadece fiyatı önemsemiyorsanız yapacağınız şey belli. Aşağıda sıraladığımız detayları dikkate alarak seçiminizi yaparak kaliteyi uygun fiyata yakalayabilirsiniz.

 

Ahşap Bebek Yatağı Fiyatları Üzerinde Etkili Unsurlar

Bebek yatağı satın alırken sadece fiyatı düşünmeyen bilinçli ebeveynlerin neleri dikkate almaları gerektiğini listeledik! Bu listeyi de inceledikten sonra alışverişinizi sonuçlandırmak çok keyifli olacak!

Bebeğinize satın alacağınız ahşap bebek karyolası boyutları fiyatları etkileyecek temel unsurlardan bir tanesidir. Bu nedenle ebatları doğru seçin.

Karyola seçimi sırasında ahşabın türü fiyatlar üzerindeki temel belirleyicilerdendir. Çam, ladin, gürgen, kayın ve meşe gibi alternatifleri dikkate alarak seçiminizi yapın.

Yatak modeli dolayısıyla yatakta kullanılan ahşap miktarı fiyatı etkiler. Bu detayı dikkate almadan bir seçim yapmak doğru olmayacaktır.

Ev yatak seçiminizi bütün detayları dikkate alarak yapmanız size kusursuz bir dekorasyon sağlayacak! Hemen BedMontes modellerine bir bakın ve ayrıcalıkları yaşayın!